Efter graviditet

Billede af en kvinde som holder og kysser en baby.WTillykke – du har lige født et barn! Nu vil du garanteret opleve nogle forandringer i din krop. Måske opdager du, at dine menstruationsblødninger er kraftigere, og at din normale tampon ikke længere passer til dig. Find ud af, hvad du kan forvente, og hvilken o.b.® tampon du skal vælge.
  Billede af en kvinde i træningstøj, der sidder på en gymnastikbold. Billedet illustrerer, at der er muligt at motionere og træne mens du har menstruation.
Du vil garanteret opleve nogle forandringer i din krop! Lige nu er din krop i gang med at finde sig selv, dine hormoner kommer i balance igen, og din menstruation vender tilbage efter flere uger eller måneder. Den største tilpasning sker i de første seks uger efter fødslen. Det varer flere måneder, før resten af de fysiske forandringer er på plads, og kroppen fungerer normalt igen.

Du kan være særligt følsom over for berøringer i skridtet lige efter fødslen. Alle mødre bløder, efter de har født. Din krop skiller sig af med livmoderslimhinden efter fødslen, og denne blødning kaldes for barselsflåd eller lokkier. Det anbefales, at man bruger efterfødselsbind i et par dage, efter at man har født. Når lokkierne aftager, bør trusseindlæg give tilstrækkelig beskyttelse. Du vil måske bemærke, at dit udflåd varierer i løbet af din cyklus, og at det for eksempel kan være kraftigere, når du har ægløsning. Det er helt normalt! Hvis du har kraftigt udflåd, som lugter ubehageligt, hvis du bemærker, at udflåddet skifter farve, eller hvis det klør eller svier, bør du dog kontakte din gynækolog.

Når du får menstruation igen, kan du trygt anvende tamponer. Hvornår din menstruation vender tilbage afhænger i høj grad af, om og hvor meget du ammer. Nogle kvinder får deres menstruation igen hurtigt, hvis de ikke ammer så meget, mens andre først får deres menstruation igen, når de holder helt op med at amme. Hvis du ikke ammer, går der cirka 6-8 uger efter fødslen, før din menstruation starter igen. 

Du vil måske opleve, at din menstruationsblødning er blevet lidt kraftigere og varer lidt længere. Du vil måske også bemærke, at din skedes form har forandret sig en anelse. Du vil måske være nødt til at finde den optimale måde at indføre en tampon på igen.

Den tampon, du normalt bruger, ”føles” måske ikke rigtig. o.b.® ProComfort™ Super Plus ® giver dig ekstra beskyttelse, og med den revolutionerende DynamicFit™ teknologi og det unikke SilkTouch™ svøb er den nem og behagelig at bruge.