Vi har hjulpet kvinder i mere end 65 år

Billede af to kvinder, en ældre på venstre side og en ældre på højre side. Billedet illustrerer historien af o.b. og vi har bidraget til at øge livskvaliteten i mere end 60 år.

o.b.® har forbedret kvinders livskvalitet i mere end et halvt århundrede – en periode med hidtil usete forandringer i kvinders tilværelse. Her kan du læse mere om, hvordan o.b.® har forandret kvinders hygiejne og formået at lancere forbedrede produkter igen og igen gennem årene.

Meget har forandret sig, siden de første o.b.® tamponer kom på markedet. Kvindefrigørelse, den seksuelle revolution – livet er helt anderledes, end det var for 65 år siden. Kvinders hygiejne har også gennemgået en forandring, og o.b.® har været med til at give kvinder større bevægelsesfrihed og selvtillid!

Vælg et år på tidslinjen, og rejs tilbage i tiden med o.b.®!

 • o.b.® tampons - Starten på en revolution (1947)

  Starten på en revolution (1947)

  I 1947 ser den tyske ingeniør dr. Carl Hahn en reklame for tamponer i et amerikansk magasin. Der findes ikke noget tilsvarende i Tyskland. Et sådant produkt ville revolutionere kvinders hygiejne!.

  Sammen med jurist Heinz Mittag, står gynækologen og konkurrencesvømmeren dr. Judith Esser, i spidsen for den medicinske forskning og udvikling, som baner vejen for o.b.® tamponen.

   

 • o.b.® tampons - De første skridt på vejen mod succes (1950)

  De første skridt på vejen mod succes (1950)

  Man har udviklet en fungerende prototype og mangler kun en maskine, som kan masseproducere den. Det varer ikke længe, før man har opfundet en proces, som kan skære og sno bomuldsstrimlerne og sætte en snor i tamponerne.

  Næste skridt er kliniske test, som skal bevise, at tamponer medicinsk set er sikre og hygiejniske. I marts præsenteres den nye opfindelse for en gruppe kemikere i Wuppertal. Blot fire dage senere kommer de første tamponer i handlen!

  De kaldes o.b.® – forbogstaverne i det tyske udtryk "ohne Binde", som betyder "uden bind"!

  o.b.® tamponerne deler vandene fuldstændig, men på trods af visse skeptikeres reservationer bliver o.b.® hurtigt en bestseller.

  Derefter følger en mindre revolution: I løbet af det første år bliver der solgt over 10 millioner tamponer!

 • o.b.® tampons - Pionerår for o.b.® (1952)

  Pionerår for o.b.® (1952)

  Flere og flere kvinder bruger o.b.® tamponer! Og de lærer om deres krop gennem brochurer, reklamer og indlægssedler fra o.b.®, som indeholder viden, der maner enhver tvivl, de måtte have, i jorden.

  Men informationerne strømmer begge veje: Kundeundersøgelser og laboratorieforskning fører til nyskabelser, blandt andet tilføjelsen af tamponen "Super" med højere sugeevne til o.b.® sortimentet

 • o.b.® tampons - o.b.® udvikler tamponen "Mini" (1972)

  o.b.® udvikler tamponen "Mini" (1972)

  o.b.® udvikler tamponen "Mini", som er særligt udviklet til unge piger. Prøve- og infopakker med detaljeret information er med til at uddanne og introducere produktet.

 • o.b.® bliver globale (1986)

  o.b.® bliver globale (1986)

  o.b.® har succes langt ud over Tysklands grænser: På blot et enkelt år bliver der solgt 3,5 milliarder o.b.® tamponer i 122 lande.
 • o.b.® fylder 40 og fejrer, at man nu har solgt over 50 milliarder tamponer på verdensplan.

  o.b.® fejrer (1990)

  o.b.® fylder 40 og fejrer, at man nu har solgt over 50 milliarder tamponer på verdensplan.

  I 1990'erne melder der sig et endnu større ønske om individualitet, uafhængighed og en hidtil uset åbenhed over for forskellige måder at leve på. o.b.® udvider sit sortiment med Comfort-serien, så enhver kvinde kan finde den perfekte tampon til hver eneste dag under sin menstruation.

 • o.b.® tampons - o.b.® lancerer den første tampon med lange, snoede kanaler, som har til formål at lede væske ind i tamponen, så den yder pålidelig beskyttelse.

  Løbende udvikling (2002)

  o.b.® lancerer den første tampon med lange, snoede kanaler, som har til formål at lede væske ind i tamponen, så den yder pålidelig beskyttelse.
 • o.b.® tampons - o.b.® ProComfort™ tamponer kombinerer de bedste o.b.® egenskaber i ét enkelt produkt: Snoede kanaler, som giver pålidelig beskyttelse, og det unikke silkebløde SilkTouch™ svøb, som gør tamponerne nemme at indføre og fjerne.

  Den perfekte blanding (2005)

  o.b.® ProComfort™ tamponer kombinerer de bedste o.b.® egenskaber i ét enkelt produkt: Snoede kanaler, som giver pålidelig beskyttelse, og det unikke silkebløde SilkTouch™ svøb, som gør tamponerne nemme at indføre og fjerne.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8